Volven er en nasjonal database som skal gi oversikt over og tilgang til helsetjenestens felles metadatagrunnlag. [Les mer]

   
  finn  i kategori    
 
  Forsiden
 Definisjonskataloger
 Kodeverk
     Administrative
          Administrativ prose.
          Adresse
          Aktivitet
          Anatomi
          Behandlingsnivå og .
          Behandlingstype
          Debitering
          Fagområde
          Familie
          Hastegrad
          Helsepersonell
          Hendelse
          Informasjon til pas.
          Informasjonsinnhold
          Informasjonskilde
          Initiativtaker
          Journal
          Juridisk formalitet
          Klage
          Klinisk tiltak
          Kommunikasjon
          Kontakttype
          Legemiddel
          Materiale
          Medisinsk klassifik.
          Medium
          Meldingstype
          Metode
          Nasjon og land
          Nummer og tall
          Organisasjon
          Pakkeforløp
          Person informasjon .
          Person og organisas.
          Person språk
          Person status
          Prosedyre
          Resultat av observa.
          Retning
          Rolle for helsepers.
          Samtykke
          Skjerming
          Status prosessforløp
          Sted
          Teknologi
          Terminologi
          Tid
          Tilstand (diagnose)
          Tiltak
          Ting
          Tjeneste innhold
          Tjenestetyper
          Tvang
          Ubestemt
          Undersøkelse
     Samlinger av kodeverk
 Begreper

Kontakt oss
Rutiner ved innmelding
OID og kodeverk
Volven på din webside
Volven som webservice

   

Tjenesten er utviklet
og drives av Helsedirektoratet

 

Bransje grov inndeling (OID=8605)



Beskrivelse
En grov inndeling av norske bransjer for anvendelse til nasjonal statistikk over alle arbeidsulykker med personskader.

Organisasjoner
Ansvarlig organisasjon Avdeling helseregistre, Helsedirektoratet
Registrert av KITH AS

Inngår i
Personskade statistikk

Status
Per torsdag 4. november 2004: Til utbredelse eller er i bruk

Kodeverdier
A Jordbruk og skogbruk Jordbruk og tjenester tilknyttet jordbruk. Jakt og viltstell. Skogbruk og tjenester tilknyttet skogbruk
B Fiske, fangst og fiskeoppdrett. Fiske, fangst og fiskeoppdrett. Tjenester tilknyttet fiske, fangst og fiskeoppdrett.
C Bergverksdrift og utvinning Bryting av kull. Utvinning av torv, råolje og naturgass. Tjenester tilknyttet olje- og gassutvinning. Bryting av malm. Bergverksdrift ellers.
D Industriell produksjon, gjenvinning av avfall Produksjon av næringsmidler og drikkevarer, tobakksvarer. Produksjon av tekstiler, klær. Beredning og farging av pelsskinn, lær. Produksjon av reiseeffekter, salmakerartikler og skotøy. Produksjon av trelast og varer av tre, kork, strå og flettematerialer, møbler, papirmasse, papir og papirvarer. Forlagsvirksomhet, grafisk produksjon og reproduksjon av innspilte opptak. Produksjon av kull- og petroleumsprodukter og kjernebrensel, kjemikalier og kjemiske produkter, gummi- og plastprodukter. Produksjon av mineralprodukter og metaller, metallvarer, maskiner og utstyr. Produksjon av kontor- og datamaskiner, andre elektriske maskiner og apparater, radio-, fjernsyns- og annet kommunikasjonsutstyr, medisinske instrumenter, presisjonsinstrumenter, optiske instrumenter, klokker og ur. Produksjon av motorvogner, tilhengere og deler, og andre transportmidler. Gjenvinning av avfall og skrap.
E Kraft og vannforsyning Elektrisitets-, gass-, damp- og varmtvannsforsyning. Oppsamling, rensing og distribusjon av vann.
F Bygge- og anleggsvirksomhet Grunnarbeid. Riving av bygninger og flytting av masse. Prøveboring. Oppføring av bygninger og andre konstruksjoner. Takarbeid. Blikkenslagerarbeid. Bygging av veier, flyplasser og idrettsanlegg. Bygging av havne- og damanlegg. Elektrisk installasjonsarbeid. Isolasjonsarbeid. VVS-arbeid. Stukkatørarbeid og pussing. Snekkerarbeid. Gulvlegging og tapetsering. Maler- og glassarbeid. Omfatter ikke installasjonsarbeid utført på skip og båter. Agentur- og engroshandel. Detaljhandel. Vedlikehold og reparasjon av motorvogner. Reparasjon av husholdningsvarer og varer til personlig bruk.
G Varehandel. Reparasjon. Agentur- og engroshandel. Detaljhandel. Vedlikehold og reparasjon av motorvogner. Reparasjon av husholdningsvarer og varer til personlig bruk.
H Hotell- og restaurantvirksomhet Drift av hoteller, pensjonater og moteller med restaurant, vandrerhjem og turisthytter, campingplasser og overnatting ellers, drift av kafeer, gatekjøkken, salatbarer og pølseboder. Barer, puber. Kantine- og cateringvirksomhet.
I Transport, lagring og kommunikasjon Landtransport og rørtransport. Sjøtransport. Lufttransport. Tjenester tilknyttet transport og reisebyråvirksomhet. Lasting, lossing og lagring. Post og telekommunikasjoner.
L Forsvar. Politi- og påtalemyndighet. Brannvern Forsvar omfatter virksomheter som utøves av alle forsvarsgrener med hjelpeavdelinger, Forsvarets overkommando og andre etater som administrerer og fører tilsyn med militære saker. Omfatter også sivilforsvaret og siviltjenesten. Omfatter ikke Militærhjelp til utlandet. Politi og påtalemyndighet omfatter kystvakt, lensmannskontorene, politikamrene, påtalemyndighet, sysselmannen på Svalbard, tollvesen. Brannvern omfatter slokking av og forebyggende tiltak mot branner, samt administrasjon av og tiltak mot naturkatastrofer.
N Helse- og sosialtjenester Sykehustjenester. Rehabiliterings- og opptreningsinstitusjoner. Somatiske institusjoner og institusjoner for psykiatri. Sykehjem. Medisinsk behandling som gis av leger utenfor sykehus eller annen døgninstitusjon. Tannhelsetjenester. Hjemmesykepleie. Fysioterapitjeneste. Miljørettet helsevern, opplysningstjeneste, bedriftshelsetjeneste og HMS-tjeneste. Klinisk psykologtjeneste. Medisinske laboratorier, røngeninstitutter og blodbanker. Ambulansetjenester. Veterinærtjenester. Skole- og helsestasjonstjeneste. Barneverntjenester. Omsorgsinstitusjoner for eldre og funksjonshemmede. Sosialtjenester for rusmisbrukere. Familieverntjenester. Kommunale sosialkontortjenester. Barnehager. Barneparker. Skolefritidsordninger. Fritidsklubber. Arbeidstreningsinsitusjon. Asylmottak.
X Annet spesifisert arbeidssted
U Ukjent arbeidssted

Kategorier
Organisasjon.

 

  Gi tilbakemelding på denne siden